Archives: Events


When: 22/10/2019 – 29/10/2019 all-day
Where: Bulgaria

Ова е напреден коучинг тренинг курс за луѓе кои веќе знаат / имаат / практикуваат некој основен коучинг стил или метод. Се препорачува за оние кои сакаат да ги усовршат своите методи и квалитет на работа со и за луѓето. Пристигнување: 21 октомври; Програма: 22-29 октомври; Поаѓање 30 октомври. Обучувачи:[...]

Повик за двајца на „COACH YOUR TEAM BY COACHING YOURSELF“ ...


When: 29/05/2019 – 14/06/2019 all-day
Where: YMCA Bitola

            Доколку по професија сте доктор/ка и сакате да работите и да помагате на млади, сте слободни во наведениот период за време на кампот и сакате природа и активности на отворено, тогаш веројатно сте тој/таа кој/а ни е потребен/потребна и ве поттикнуваме да го разгледате повикот[...]

ПОВИК ЗА АНГАЖМАН НА ДОКТОР/КА НА КАМПОТ YMLP, 14-21 ЈУЛИ ...


When: 29/05/2019 – 09/06/2019 all-day
Where: YMCA Bitola

Доколку ви се допаѓа канцелариска работа и имате афинитети кон средување и организација на документи, архиви, плаќање на сметки и следење на буџет, планирање и организација на календари и ту-ду листи како и комуницирање лично/меил/телефон со институциите со кои работиме, тогаш веројатно сте тој/таа кој/а ни е потребен/потребна и ве[...]

Имаме потреба од вработување на ОФИС МЕНАЏЕРWhen: 08/07/2019 – 13/07/2019 all-day
Where: Blåkilde Efterskole, Denmark

Wonderful Days е камп-фестивал организиран од страна на ИМКА/ИВКА Данска. Наменет е за дружење и забава на средношколците од Данска кои се дел од големото ИМКА/ИВКА семејство. Во таа дружба имаат обезбедено места и за интернационални гости од Европа и светот. Кампот трае една недела и се состои од кампување[...]

Камп-фестивал Wonderful Days во Данска


When: 29/10/2018 all-day
Where: Skopje, Macedonia

This is the forth year in a row we organize the GLOW and YMLP camps recognition ceremony where we invite about fifty corporate social partners to join and share our story of camps. During the event, we share our gratitude to our corporate partners who have been with us sponsoring[...]

GLOW & YMLP camps recognition ceremony with corporate partners


When: 01/01/2019 – 24/01/2019 all-day
Where: YMCA Bitola, Panda Chesnova, No.21, 7000 Bitola

The Camps GLOW and YMLP 2019 leadership teams would like to announce the CALL for Camp Staff and Staff-in-Training (CiT) applications! We are searching for 68 smart, skilled, and savvy motivated individuals from the Civic sector, Non-Formal or Formal Education Sector, and GLOW/YMLP Alumni to join us in the roles of: Facilitators [20] people[...]

Call for Leadership Positions for the GLOW & YMLP camps ...When: 01/01/2019 – 31/12/2019 all-day
Where: YMCA Bitola, Панда Чеснова, бр.21, 7000 Битола

ИМКА Битола ти нуди можност за волонтирање и во Европа! Европскиот Солидарен Корпус (поранешниот Европски Волонтерски Сервис) е програма на Европска Унија која им овозможува на млади помеѓу 17-30 години да волонтираат во странство од 2-12 месеци. Европската Унија ги покрива сите трошоци со цел да промовира вредности како што[...]

Волонтирај во Европа


When: 01/01/2019 – 31/12/2019 all-day
Where: YMCA Bitola, Panda Chesnova, No.21, 7000 Bitola

Работните часови на канцеларијата се од понеделник до петок од 10.00 до 16.00 часот. Ако сте заинтересирани или пак имате прашања за учество во нашите активности, да споделите идеи или да добиете информации за нашите тековни активности, тоа можете да го сторите на волонтерските средби кои ги организираме повремено. Календарот[...]

Отворени часови / Open hours


When: 01/01/2020 – 31/12/2020 all-day
Where: Olde Vechte Foundation , Zeesserweg 12 7731 BG Ommen

Можност за долгорочно волонтирање во Олде Вехте фондацијата во Холандија. Волонтирањето ќе се остварува согласно условите на Европскиот Солидарен Корпус. Заинтересираните за аплицирање и прашања, пишете на evs@ymcabitola.org.mk      

Долгорочен ЕСК/ЕВС проект во Олде Вехте, ХоландијаWhen: 01/10/2018 – 31/10/2018 all-day
Where: YMCA Bitola, Panda Chesnova 21, 7000 Bitola

After the end of Camp GLOW and YMLP Camp comes the best part of the year – forming GLOW and YMLP clubs and implementing community service projects in home communities of camp alumni. GLOW & YMLP Clubs are eligible to apply for grants up to 7500 MKD to complete their service projects.[...]

GLOW & YMLP Clubs Service Project Grants Autumn 2018


When: 01/09/2019 – 31/08/2020 all-day
Where: Macedonia

The mission of YMCA and the GLOW & YMLP Youth Development Progrаm is to empower the young people and develop the inherent potential they have by providing them with the skills and knowledge necessary to become active leaders in their communities. This is realized through experiential education that celebrates diversity, builds academic and social competencies. GLOW[...]

CLUBS of GLOW & YMLP campers


When: 14/12/2018 @ 11:00 – 15/12/2018 @ 16:00
Where: Hotel Continental, Skopje

The GLOW & YMLP Impact Summit is a national event in which GLOW and YMLP clubs leaders come together and share their positive practices in working on service projects back in their own communities, inspire each other and learn new skills they can become agents of change  to make a greater[...]

GLOW & YMLP clubs Impact SummitWhen: 06/11/2018 – 23/12/2018 all-day
Where: YMCA Bitola, Panda Chesnova, No.21, 7000 Bitola

DONATE TODAY Macedonia is a small country with big potential. In this young country coping with long-standing ethnic and economic divisions, opportunities are limited for the youth of Macedonia. The young people here need experience in leadership and a deeper dedication to cross-cultural understanding for a brighter future. Since 2002,[...]

Annual Community Fundraising Drive for GLOW & YMLP Camps


When: 17/07/2019 – 14/09/2019 all-day
Where: Olde Vechte Foundation, Zeesserweg 12, 7731 BG Ommen, ​The Netherlands

Wider Horizon е краткорочен ЕСК проект кој е организиран од страна на Олде Вехте фондацијата, во Омен, Холандија. На овој ЕВС ќе волонтирате од понеделник до петок, вкупно 36 часа. На едно или две места ќе обавувате практична работа. Имате можност за избор помеѓу неколку работни места. Покрај тоа што[...]

Краткорочен ЕВС проект „Wider Horizon“ во Холандија


When: 25/01/2017 – 20/02/2017 all-day
Where: YMCA Bitola, Panda Chesnova, No.21, 7000 Bitola

Што претставува програмата „Агенти за промени“? Интернационална програма во траење од две години организирана од страна на ИМКА Свет, која има за цел да оспособи млади лидери од целиот свет со најразлични вештини, со цел тие млади луѓе да придонесат за своjата локална ИМКА и заедницата во која што живеат.[...]

Call for Change Agents 2017/18