Животен гуру


Со генерации, децата го поминуваат летото посетувајќи дневни и повеќедневни кампови, испробувајќи нови активности, како што се пливање, планинарење и други спортови. Но, многу семејства не успеваат да ја доловат вистинската суштина на кампувањето, а тоа е можноста децата да развијат важни животни вештини, кои многу тешко дека ќе ги […]

Шест придобивки од летните кампови


Многу луѓе се заинтересирани за темата И – тренинг: што се обуките; зошто се потребни и важни. ИМКА Битола преку Еразмус+ (до 2013год. Млади во акција) им овозможува на луѓето да учествуваат на интернационални обуки. На тој начин може да патувате, да се стекнете со знаење и искуство. Би сакале […]

ЗОШТО Е ПОТРЕБНА ОБУКА?


Еден ден, еден човек со својот син отишле во шумата. Одеднаш момчето паднало и се повредило, па извикало – Аххх..! Ненадејно се слушнал глас кој доаѓал од планината – Аххх..! Го обземала љубопитноста па викнало – Кој си ти? Ама, одговорот кој го добило бил – Кој си ти? Ова […]

ЖИВОТОТ Е ЕХО
„Црно како ѓавол, жешко како пекол, чисто како ангел, слатко како љубов“, според францускиот државник Талејранд, ова е рецептот на убавото турско кафе, кое со векови ги мами луѓето со својот остар мирис. Некои го нарекуваат зависност, некои слатко задоволство, но кафето е многу повеќе: уредувач на мислите, советник и […]

УТРИНСКАТА МОЛИТВА – КАФЕТО


Во 1851 год. Сиетл, поглавар на индијанското племе Скуамиш во резерватот близу Вашинтон, напишал писмо кое се смета за едно од најубавите и своевидна „ода на природата“. Градот Сиетл го добил името по него, а е напишано по повод понудата со која Индијанците беа убедувани да продадат голем дел од […]

ПИСМО ДО СИТЕ ЛУЃЕ НА СВЕТОТ