Monthly Archives: February 2015


Изминаа веќе пет месеци откако започна мојот ЕВС во Берлин. Деновите минуваа и од ден на ден речиси никакви драстични промени не настанале во мојот живот. Но, кога ќе погледнам наназад и ќе се потсетам на времето од моето пристигање во Германија па се до денес, можам да кажам дека […]

ЕВС ПРИКАЗНА – ВО БЕРЛИН НАУЧИВ ДА БИДАМ СУПЕР ПРЕЦИЗНА


 Во последно време доста врева се крена за законот за хонорари поради што одлучив да навлезам малку повеќе за оваа тема. ТАКСО (Техничка поддршка за граѓанските организации) во соработка со МСФИ консалтинг (Меѓународен стандард за финансиско известување) неодамна понуди два семинари на теми поврзани со неколкуте новини во регулативата кои […]

НВО СЕКТОРОТ ВО НОВАТА ФИНАНСИСКА РЕАЛНОСТ


Неверојатно е колку „Настанот на мудроста“  (Event Wise), 7 дневната обука за личен и социјален развој што се одржа во Омен, Холадија ми помогна да се осознам себеси колку за целиот мој живот. Ги идентификував своите мисли и чувства. Ги разгледав своите избори и можности. Се набљудував себеси и другите […]

ВЕРУВАЈ ВО СЕБЕ И ВО СВОИТЕ СПОСОБНОСТИ