Daily Archives: 08/11/2014


Се започна откако ги завршив студиите и тргнав во потрага за волонтирање. ИМКА Битола ми излезе во пресрет со различна понуда на активности меѓу кои и програмата Агенти за промена. Најмногу ме инспирира токму тоа – да бидам дел од големиот проект на ИМКА Свет, да станам Агент за промена. […]

ПАТОТ КОН ПРОМЕНАТА – ИМКА СВЕТСКО СОБРАНИЕ


Берово –Октомври 2014г. Малото гратче во Македонија беше домаќин на третата по ред „Школа против говорот на омраза“ организирана од Центарот за интеркултурен дијалог (ЦИД), ОБСЕ и Француската амбасада. Се собравме околу 30 млади активисти од земјава со цел да ги размениме своите искуства во врска со овој проблем кој […]

СТОП ЗА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА