Monthly Archives: November 2014


Се работи за група на млади ентузијасти кои не се плашат од огнот. Да, тоа сме ние – Ацид Трипл групата. Ние правиме незаборавни перформанси со оган. Но, за да биде предизвикот уште поголем секогаш воведуваме новини во нашите настапи и храбро пркосиме пред пламенот. Покрај вообичаените настапи и жонглирање […]

ПРЕДИЗВИКОТ НАРЕЧЕН АЦИД ТРИПЛ


Учествувајќи во работилница за пракса на тренери во Холоко, Унгарија заедно со 16 млади луѓе од различни земји предизвика пресвртница во мојот живот и ме направи свесна за она што ме спречуваше да го постигнам својот потенцијал. Заедно тргнавме кон заедничко патување внатре во нашите мисли, чувства, расположенија, давајќи си […]

СEKOJ ИМА МОЌ ДА БИДЕ СЕ ШТО ЌЕ ПОСАКА


Се започна откако ги завршив студиите и тргнав во потрага за волонтирање. ИМКА Битола ми излезе во пресрет со различна понуда на активности меѓу кои и програмата Агенти за промена. Најмногу ме инспирира токму тоа – да бидам дел од големиот проект на ИМКА Свет, да станам Агент за промена. […]

ПАТОТ КОН ПРОМЕНАТА – ИМКА СВЕТСКО СОБРАНИЕБерово –Октомври 2014г. Малото гратче во Македонија беше домаќин на третата по ред „Школа против говорот на омраза“ организирана од Центарот за интеркултурен дијалог (ЦИД), ОБСЕ и Француската амбасада. Се собравме околу 30 млади активисти од земјава со цел да ги размениме своите искуства во врска со овој проблем кој […]

СТОП ЗА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА