Monthly Archives: September 2014


Приштина 2014 – место каде што пред една деценија земјата гореше. Денес, 36 млади луѓе од 10 држави се собраа, секој со свои погледи и претпоставки но со една цел – стремеж кон МИР. Следејќи ја иницијативата „Кон корените на помирување“, Балканската тандем група во соработка со ИМКА Европа и […]

МИРОТ НЕ Е САМО СОН – ОБЕДИНЕТИ МОЖЕМЕ ДА ГО ...


Ова лето ИМКА Битола имаше можност да ја организира 4-тата по ред изложба на илустрации на тема „Фантастика, научна фантастика, митологија и легенди“. Изложбата се отвори на 23 Август 2014 год. во фоајето на Центарот за Култура во Битола, како дел од Битолското културно лето „Битфест `14“. Изложбата беше одлична […]

ФАНТАСТИЧНОТО ВО СТРИП УМЕТНОСТА


Анхел и Софи, ЕВС волонтерите од Шпанија и Франција во ИМКА Битола, беа луѓето што ме поттикнаа да се вклучам во ЕВС програмата за млади, но и да се вклучам во активностите на ИМКА Битола. Запознавањето со Софи, Анхел, но и тимот на ИМКА Битола за мене беше прекрасно искуство, […]

СО ПОДДРШКА ОД ИМКА БИТОЛА МОЕТО УЧЕСТВО ВО ЕВС СТАНА ...После 2 месеци поминати во прекрасното опкружување на Омен, Холандија навистина малку е тешко да се средат впечатоците и да се почне сублимирањето, но ете ќе започнам со прашање: што би му препорачала на идните ЕВС волонтери? GO FOR IT со thumbs up и гoлем LIKE. Започнувам од заклучокот само […]

ЕВС ИСКУСТВО – СВЕТОТ Е ТАМУ, ТРЕБА САМО ДА СЕ ...