Kампови


Младинскиот фонд на ИМКА Битола наменет за Кампот ГЛОУ и Кампот ИМПЛ  нуди можности за ГЛОУ и ИМЛП клубовите низ државата со цел да овозможи практична примена на стекнатите вештините на тема креирање и управување на проекти преку пишување на грант и имплементирање на проект кој има за цел да […]

ОПШТЕСТВЕНО КОРИСНИ ПРОЕКТИ НА ГЛОУ И ИМЛП


Среда, 25 октомври 2017, ИМКА Битола во соработка со американскиот амбасадор во Македонија, Џес Бејли, одржа годишен настан за признанија за корпоративни партнерства. Настанот се фокусираше на придонесот на младинската програма за развој на камповите Девојките го водат светот (ГЛОУ) и Младински лидерски проект (ИМЛП) во текот на изминатата година и доделување признанија […]

ГОДИШЕН НАСТАН ЗА КОРПОРАТИВНИ СПОНЗОРСТВА 2017


Во периодот од 19ти до 28ми август во Берлин се одржа традиционален Работен камп организиран од страна на ИМКА на кој учествуваа 25 млади претставници од Македонија, Германија и Франција. Учесниците беа сместени во уникатниот простор на младинскиот хостел Gaste-Etage кој се наоѓа на улицата Osloer. За време на кампот […]

РАБОТЕН КАМП ВО ГЕРМАНИЈАИМКА Битола по втор пат на средба со корпоративни партнери на камповите ИМЛП и ГЛОУ. Ова е настан во кој се навративме наназад да се потсетиме на убавите спомени од летото за време на камповите, но воедно и да се заблагодариме на нашите компании партнери без кои сево ова немаше […]

СРЕДБА СО НАШИТЕ КОРПОРАТИВНИ ПАРТНЕРИ ЗА ЛЕТНИТЕ КАМПОВИ


ИМЛП (Младински Лидерски Камп) е годишен летен камп кој трае една седмица во Македонија, наменет за 70 момчиња на возраст од 14 до 17 години, организиран и одржан од ИМКА Битола и Мировен Корпус Македонија. Оваа година, кампот ИМЛП се одржуваше во Шула Мина која се наоѓа над Крушево, највисокиот […]

МЛАДИНСКИ ЛИДЕРСКИ КАМП – НАЈДОБРОТО ЛЕТНО ИСКУСТВО


Љубовта кон природата беше главниот иницијатор да се пријавам на овој камп. Кампот се одржуваше во Нунспит, Холандија во периодот од 19 до 26 јули. На овој камп учествуваа луѓе од 6 различни земји: Русија, Шведска, Латвија, Романија, Холандија и секако ние, Македонија, испратени од ИМКА Битола. Кампот беше наменет […]

СТАНЕТЕ ПРИЈАТЕЛИ СО ПРИРОДАТАИнтернационален работен камп беше одржан во Битола во периодот од 5-14 август 2015г. Дваесет и пет учесници на возраст од 18-30 години од Македонија, Германија и Франција беа ангажирани во волонтирање, интеркултурно учење и јазични анимации. На првиот ден, учесниците спроведоа лов на богатство во центарот на Битола откривајќи ги културните […]

ЛЕТЕН РАБОТЕН КАМП ВО БИТОЛА


Летниот камп за зајакнување на млади лидери беше 5 дневна камп-обука чиј домаќин беше ИМКА Холандија, со цел подобро поврзување на ИМКА организациите од цела Европа. Кампот се одржа во Лезден, еден од камповите на ИМКА Холандија во периодот од 13-17 мај. Основната идеја на овој камп беше споделување на знаење […]

ЛЕТЕН КАМП ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ, ИМКА ХОЛАНДИЈА


Кога го видов повикот за учество за обуката за медиуми преку активности на отворено на веб страната на ИМКА Битола знаев дека ќе биде добро искуство. Но кога дознав дека мисијата на проектот се медиумите и активности на отворено знаев дека овој камп е вистнска работа за мене. Обуката беше […]

ОБУКА ЗА МЕДИУМИ ПРЕКУ АКТИВНОСТИ НА ОТВОРЕНОРаѓање на ИДЕЈАТА Волонтери на Мировен Корпус се здружија со Црвен крст во 2001 год. за да започнат камперска програма за 20 млади момци и девојки која ќе се однесува на проблеми со животната средина. Две години подоцна, фокусот на кампот се префрли на поттикнувањето на лидерскиот потенцијал на младите […]

10 ГОДИНИ МЛАДИНСКИ ЛИДЕРСКИ КАМП!


Каде? ИМКА Рошетон, близу Париз. Кога? 26-29 март. Зошто? Да се дискутира за работничкиот камп во август 2015 во Битола! По нашиот прв камп организиран во Франција летото 2014, соработката меѓу ИМКА Франција, Францускиот културен центар во Берлин и ИМКА Битола продолжува со нов камп ова лето во Битола. Тоа […]

ОВА ЛЕТО ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ФРАНЦУСКО – ГЕРМАНСКО – МАКЕДОНСКИ ...


„Нема Wi-fi во шумата, но ви ветувам дека ќе најдете подобра конекција“. Ова е приказна за осум Македонци во Касканид, Франција, собрани во голема прекрасна куќа, ова лето во периодот меѓу 17-ти и 25-ти август. Поминавме осум дена без интернет, учествувајќи во работниот камп со мноштво активности. Во соработка со […]

ЛЕТЕН РАБОТЕН КАМП – НАЈДОВМЕ ПОДОБРА КОНЕКЦИЈА ОД WI – ...Да се биде независен, да се биде слободен, да се вивнеш до ѕвездите и да се вратиш исполнет со ѕвездена прашина. Тоа е сјајот на чувството кога ќе се вратиш од кампување. И тоа не било какво кампување – Младински Лидерски Камп (ИМЛП) што оваа година се одржа во Крушево […]

ПРЕДИЗВИКОТ НАРЕЧЕН МЛАДИНСКИ ЛИДЕРСКИ КАМП


На 9 Мај, во прекрасното пролетно попладне, шеесетина поканети гости се собраа на чај во резиденцијата на г-дин Волерс, амбасадорот на САД во Македонија и неговата сопруга. Гостите дојдоа со цел да дознаат повеќе за две одлични младински програми за лидерство во Македонија: ГЛОУ – Девојките го водат светот (GLOW) […]

ВО ПОТРАГА ПО КОРПОРАТИВНО СПОНЗОРСТВО ЗА ИМЛП КАМПОТ


Ова лето, во периодот од 17 – 24 август, во одморалиштето „La Cascanide“ – ИМКА Лоара, во близина на градот Лион ќе биде одржан работен камп во кој ќе бидат вклучени учесници од три земји и тоа: Франција, Германија и Македонија. Приказната за соработка започна со една посета на Франција […]

ПРИКАЗНА ЗА ЕДНА СОРАБОТКА КОЈА ВЕТУВА МНОГУ – ЛЕТЕН РАБОТЕН ...