Monthly Archives: August 2015


Веќе сте слушнале сите за Ацид Трипл. Тоа е група на млади луѓе, млади ентузијасти на ИМКА Битола кои жонглираат со оган, свила и светлечки елементи. Ацид Трипл работат и настапуваат на настани од секаков вид, нудејќи и едно незаборавно искуство на публиката, по што секогаш следи оној громогласен аплауз […]

ЛЕТНИ ПЕРФОРМАНСИ СО АЦИД ТРИПЛ


Летниот камп за зајакнување на млади лидери беше 5 дневна камп-обука чиј домаќин беше ИМКА Холандија, со цел подобро поврзување на ИМКА организациите од цела Европа. Кампот се одржа во Лезден, еден од камповите на ИМКА Холандија во периодот од 13-17 мај. Основната идеја на овој камп беше споделување на знаење […]

ЛЕТЕН КАМП ЗА МЛАДИ КАМП ИНСТРУКТОРИ, ИМКА ХОЛАНДИЈА


Македонскиот модел на Обединети нации (ММОН) е академска симулација за средношколци и студенти. Конференцијата се одржува во нашата Република веќе по четврт пат. Оваа година Младинскиот пленум се одржа во Скопје при Универзитетот ФОН каде што учество зедоа учесници од регионот, повеќе од 140 млади луѓе од Македонија и 16 […]

МАКЕДОНСКИ МОДЕЛ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ (ММОН) 2014/2015 На 15 јули во Струга проектот ТАКСО организираше работилница за онлајн медиуми за граѓански организации на која учествуваа 11 организации помеѓу кои и учесник од ИМКА Битола. Целта беше да им се овозможи на учесниците да се запознаат со можностите што им ги нудат он-лајн медиумите за подобрување на комуникацијата […]

РАБОТИЛНИЦА ЗА ОН-ЛАЈН МЕДИУМИ ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ


Кога го видов повикот за учество за обуката за медиуми преку активности на отворено на веб страната на ИМКА Битола знаев дека ќе биде добро искуство. Но кога дознав дека мисијата на проектот се медиумите и активности на отворено знаев дека овој камп е вистнска работа за мене. Обуката беше […]

КАМП/ОБУКА ЗА МЕДИУМИ ПРЕКУ АКТИВНОСТИ НА ОТВОРЕНО