Запознајте го Бојан, ЕВС фотографот во Олде Вехте…


Учев историја на уметност на Универзитетот “Свети Кирил и Методиј” во Скопје. Планинарење и фотографија се моите хобија.

Никогаш порано не сум живеел во странство, па барав опција како да одам некаде, а Wider Horizon беше одлична можност за мене. Исто така, сакав да учествувам и на настанот Event Wise.

Се сеќавам дека кога пристигнав во Олде Вехте имаше двајца или тројца луѓе и тие беа доста гостопримливи. Мојот прв впечаток беше неверојатен. Ќе бидам тука два месеци! Ми обезбедија велосипед и ми покажаа каде ќе живеам.

Во првиот момент бев возбуден, збунет и среќен во исто време. Но, знам дека го сакав ова и дека сето тоа ќе биде в ред.

По два месеци бев искрено тажен што мојот Wider Horizon завршува, бидејќи се поврзувавме многу добро со целата група и беше навистина прекрасно да живееме заедно со сите тие луѓе. Имавме толку многу забава и толку многу споделувања меѓу нас.

Постојат неколку причини зошто решив да отидам на долгорочен ЕВС. Кога дојдов овде за првпат и кога видов како луѓето живеат овде и какви работи се случуваат, само бев импресиониран. Друга причина е тоа што ја запознав мојата девојка овде за време на проектот “Wider Horizon” и двајцата решивме да се вратиме.

Имав многу искуства овде во Олде Вехте. Научив толку многу нови работи, нови техники и вештини. Ги подобрив моите англиски и моите вештини за готвење. Исто така помагав давајќи поддршка на курсевите за обука во Олде Вехте.

Моите пријатели ме поддржуваа, со сите што зборував рекоа дека тоа е навистина добра можност за мене. Да се ​​подобрам и да истражувам повеќе.

Мојот план е да работам во кујната колку што е можно повеќе време, а исто така и да поминам некои од обуките. Сакам исто така да направам некој проект со фотографија и да ја поддржувам организацијата колку што можам.

Share
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *