Events

Jan 2 2006 @ 09:00 – Dec 29 2017 @ 15:00 YMCA Bitola
Работни часови на канцеларијата: понеделник до петок од 9.00 до 15.00 часот. Ако сте заинтересирани или пак имате прашања за учество во нашите активности да споделите идеи, информации за тековни активности, можете да добиете повеќе[...]
Nov 15 2016 – Apr 30 2017 all-day YMCA Bitola
Модел Обединети Нации е проект кој претставува симулација на една конференција на Организацијата на Обединетите Нации (ООН), а го имплементира Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Мировниот Корпус во Македонија. Покрај самата конференција[...]
Jan 1 – Dec 31 all-day
ИМКА Битола од 2016 година е дел од Националниот Комитет против говор на омраза, кој е дел од Движењето против говорот на омраза, кое всушност претставува младинска кампања на Советот на Европа и се бори[...]
Jan 1 – Jun 1 all-day YMCA Bitola
И во текот на целата 2016 година ја продолжуваме соработката со Коалицијата на младински организации СЕГА за проектот кој опфаќа активности во насока на поддршка на децата и младите во полето на нивно учество во[...]
Jan 2 – Dec 29 all-day YMCA Bitola
Call for volunteers to do EVS at YMCA Bitola. If you have sending organizations willing to apply, contact us, complete the EVS application form in WORD and send it to us on: evs@ymcabitola.org.mk. Check your[...]
Jan 2 – Dec 29 all-day YMCA Bitola
ИМКА Битола ти нуди можност за волонтирање во Европа! Тоа може да го оствариш преку програмата Европски Волонтерски Сервис. Програмата ЕВС ти нуди можност за работа на проект во непрофитна организација во некоја eвропска држава и[...]
Jan 25 – Feb 20 all-day YMCA Bitola
Што претставува програмата „Агенти за промени“? Интернационална програма во траење од две години организирана од страна на ИМКА Свет, која има за цел да оспособи млади лидери од целиот свет со најразлични вештини, со цел[...]
Mar 1 – Jul 3 all-day Олде Вехте Фондација
Wider Horizon е краткорочен ЕВС (Европски Волонтерски Сервис – програма од Еразмус+ на Европска Унија) проект кој е организиран од страна на Олде Вехте фондацијата, во Омен, Холандија. Проектот е поделен на два дела: – [...]
Jul 22 – Jul 29 all-day Begova Korija (Shula Mina)
GLOW – Girls Leading Our World – is a seven-day, multi-cultural camp for 80 girls to promote leadership, friendship, and self-confidence. Organized and coordinated by YMCA Bitola and Peace Corps volunteers, GLOW is an annual[...]
Aug 5 – Aug 12 all-day Begova Korija (Shula Mina)
The Young Men’s Leadership Project (YMLP) is a educational program that has been organized since 2006. It is a program designed to develop and engage young men in Macedonia to help mold them into the[...]

Facebook

From the #YMCAbitola #ModelUN team meeting today. #MMUN2017 ... See MoreSee Less

The Model UN presentation held on February 11th at the American Corner was all about the research skills and rules of procedure for the Model UN Conference. The attendees learned how to do a quality r...

View on Facebook

"Self care" with #CampGLOW club from Bitola ... See MoreSee Less

"Self- care" was the topic for the GLOW Club meeting held on February 10th at the AC Bitola. The girls attending the meeting were able to learn more about self- care and importance of small things tha...

View on Facebook

#NoHateSpeech team of #YMCAbitola in support of the safer internet day #SID2017 in primary school Goce Delcev in #Bitola #ГоворБезОмраза #YMCA #NoNate ... See MoreSee Less

View on Facebook