Calendar


Jan 2 2006 @ 09:00 – Dec 29 2017 @ 15:00 YMCA Bitola
Работните часови на канцеларијата се од понеделник до петок од 9.00 до 15.00 часот. Ако сте заинтересирани или пак имате прашања за учество во нашите активности, да споделите идеи или да добиете информации за нашите[...]
Nov 15 2016 – Apr 29 2017 all-day YMCA Bitola
Модел Обединети Нации е проект кој претставува симулација на една конференција на Организацијата на Обединетите Нации (ООН), а го имплементира Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Мировниот Корпус во Македонија. Покрај самата конференција[...]
Dec 21 2016 – Feb 28 2017 all-day YMCA Bitola
Crowd funding campaign link: https://igg.me/at/qzv75m4-xk4 Macedonia is a small country with big potential. In this young country coping with long-standing ethnic and economic divisions, opportunities are limited for the youth of Macedonia. The young people[...]
Jan 1 – Dec 31 all-day
GLOW and YMLP Clubs are long-standing youth-led Clubs housed in diverse communities around Macedonia. The Clubs around the country provide an opportunity for young men and women to become leaders in their communities. These youth[...]
Jan 1 – Jun 1 all-day ОУ „Елпида Караманди“ – Битола
Детска организација Детската организација при ОУ „Елпида Караманди” – Битола, во периодот март/април со менторска поддршка на стручниот тим успешно реализираше две дебати на тема „Дискриминација”. Првата дебата се одржа на 24.03.2017 на тема „Дискриминaцијa[...]
Jan 1 – Jun 1 all-day СОУ „Јосип Б.Тито“ – Битола
Младински актив Оваа организација е една од најактивните младински организации која успешно го спроведува моделот на детски права, со сите предизвици. Првата дебата се реализираше на 17.03.2017 на тема „Говор на омраза во социјалните медиуми[...]
Jan 1 – Dec 31 all-day
ИМКА Битола од 2016 година е дел од Националниот Комитет против говор на омраза, кој е дел од Движењето против говорот на омраза, кое всушност претставува младинска кампања на Советот на Европа и се бори[...]
Jan 1 – Jun 1 all-day YMCA Bitola
И во текот на целата 2017 година ја продолжуваме соработката со Коалицијата на младински организации СЕГА за проектот кој опфаќа активности во насока на поддршка на децата и младите во полето на нивно учество во[...]
Jan 2 – Dec 29 all-day YMCA Bitola
Membership and volunteering is the most common way for those interested to join the YMCA Bitola. We offer participation in volontirski service, visit training camps, participation in other activities and other opportunities. EVS (European Voluntary[...]
Jan 2 – Dec 29 all-day YMCA Bitola
ИМКА Битола ти нуди можност за волонтирање во Европа! ЕВС (Европски Волонтерски Сервис) е програма од Еразмус+ програмата на Европска Унија, која им овозможува на млади помеѓу 17-30 години да волонтираат во странство од 2-12[...]
Jan 13 – Jan 25 all-day
The GLOW and YMLP 2017 leadership teams would like to announce the OPEN CALL for staff applications! We need 67 smart, skilled, and savvy volunteers to join us in the roles of: Facilitators. 18 people coming from the[...]
Jan 25 – Feb 20 all-day YMCA Bitola
Што претставува програмата „Агенти за промени“? Интернационална програма во траење од две години организирана од страна на ИМКА Свет, која има за цел да оспособи млади лидери од целиот свет со најразлични вештини, со цел[...]
Mar 1 – Jul 3 all-day Олде Вехте Фондација
Wider Horizon е краткорочен ЕВС (Европски Волонтерски Сервис – програма од Еразмус+ на Европска Унија) проект кој е организиран од страна на Олде Вехте фондацијата, во Омен, Холандија. Проектот е поделен на два дела: – [...]
Mar 21 – Nov 12 all-day
The training course is aimed at training Board members (or potential and promising young leaders) who will be able to work in local, National and International contexts as well. As new generations of leaders are[...]
Apr 1 – Apr 15 all-day YMCA Bitola
Project name: “Green cycle”. Placements: 1. Location: Bitola, Macedonia Host organization: YMCA Bitola, PIC no: 945909275 Sending Organization: Stichting ‘De Olde Vechte’. Foundation, Kvk number: 41022419. Start of service: 01/09/2017. End of service: 31/08/2018. Deadline[...]
Apr 1 @ 08:00 – May 14 @ 23:59 Begova Korija (Shula Mina)
ATTENTION YOUTH OF MACEDONIA! Camper applications for Girls Leading Our World (GLOW) and Young Men’s Leadership Project (YMLP)​ are OPEN! If you are a young woman or man entering your 1st, 2nd, 3rd, or 4th[...]
Apr 4 – Apr 15 all-day YMCA Bitola
Project name: “Mozaic”. Placements: 1. Location: Bitola, Macedonia Host organization: YMCA Bitola, PIC no: 945909275 Sending Organization: Comitato d’Intesa tra le associazioni volontaristiche della Provincia di Belluno (Comitato d’Intesa), PIC: 939966764 Start of service: 01/09/2017.[...]
Apr 12 – May 7 all-day
Visit the session in your town and learn more about the possibilities these camps offer you. Ask questions, share your previous experiences, meet new friends! 4/12, Skopje: American Corner Skopje, 18:30 4/13, Gostivar: Municipality, 18:00[...]
Jun 12 – Jun 18 all-day Fundatia ADV (Alaturi de Voi)
Call for Erasmus + training course in Romania: DO it for the youth! – Organizational Development starting from the grassroots! There are 9 partners in this project from Romania, UK, Poland, Slovenia, Bulgaria, Turkey, Portugal[...]
Jul 2 – Jul 15 all-day Buitendoor campsite
“Natural” is about reconnecting to yourself through nature and broadening your environmental awareness. During 2 weeks you will join a journey leading back to the basics. You will: live, learn and cook outdoor create your[...]
Jul 3 – Jul 5 all-day TCC Grand Plaza Skopje
Ресурсниот центар на ТАКСО воден од Македонски центар за меѓународна соработка и Македонската канцеларија на проектот ТАКСО во периодот 3-5 јули 2017 организираат обука на тема „Обука за обучувачи“. Обуката има за цел да им[...]
Jul 4 – Jul 6 all-day Belgrade
Регионалната канцеларија на ТАКСО ја организира регионалната конференција Направи за да успее: Филантропијата на Западен Балкан и Турција од 4-6 јули во Белград, Србија. На конференцијата ќе учествуваат околу 70 граѓански организации и активни претставници[...]
Jul 22 – Jul 29 all-day Begova Korija (Shula Mina)
GLOW – Girls Leading Our World – is a eight-day, multi-cultural camp for 80 girls to promote leadership, friendship, and self-confidence. GLOW is implemented by the Youth Association YMCA Bitola in partnership Peace Corps Macedonia[...]