Calendar


Jan 1 – Dec 31 all-day
Отворени часови / Open hours @ YMCA Bitola
Работните часови на канцеларијата се од понеделник до петок од 10.00 до 16.00 часот. Ако сте заинтересирани или пак имате прашања за учество во нашите активности, да споделите идеи или да добиете информации за нашите[...]
Jan 2 2020 – Dec 31 2021 all-day
Волонтирај во Европа @ YMCA Bitola
ИМКА Битола ти нуди можност за волонтирање и во Европа! Европскиот Солидарен Корпус (поранешниот Европски Волонтерски Сервис) е програма на Европска Унија која им овозможува на млади помеѓу 17-30 години да волонтираат во странство од[...]
Долгорочен ЕСК/ЕВС проект во Олде Вехте, Холандија @ Olde Vechte Foundation
Можност за долгорочно волонтирање во Олде Вехте фондацијата во Холандија. Волонтирањето ќе се остварува согласно условите на Европскиот Солидарен Корпус. Заинтересираните за аплицирање и прашања, пишете на evs@ymcabitola.org.mk      
Младинска размена Peacemakers Global Week 2020 @ Online event
Latest update: Organizers decided to create an online Global Week for this year, with an online course that will embed most of the presentations planned in the initial schedule. We will use an e-learning platform[...]
Oct 19 – Oct 23 all-day
Call for “Empowering Summer Camp Youth Leaders" Program @ Leusden, The Netherlands
Empowering Summer Camp for Youth Leaders is postponed to October! Empowering Summer Camp Youth Leaders (ESYL for short) is a short training course, hosted by YMCA Netherlands, to strengthen the YMCA summer camp work in[...]
Nov 17 2020 – Nov 23 2021 all-day
Play the Way! Training in Czech republic @ Czech Republic
Play the Way is a two-phased program composed of a Training Course and a Youth Exchange. The Training Course that focuses on implementing the concept of gamification in youth work, in the frame of the[...]
Jul 3 – Jul 10 all-day
Камп-фестивал Wonderful Days во Данска @ Tommerup Efterskole, Denmark
Wonderful Days е камп-фестивал организиран од страна на ИМКА/ИВКА Данска. Наменет е за дружење и забава на средношколците од Данска кои се дел од големото ИМКА/ИВКА семејство. Во таа дружба имаат обезбедено места и за[...]