Calendar


Jan 2 2006 @ 09:00 – Dec 29 2017 @ 15:00
Отворени часови / Open hours @ YMCA Bitola
Работните часови на канцеларијата се од понеделник до петок од 9.00 до 15.00 часот. Ако сте заинтересирани или пак имате прашања за учество во нашите активности, да споделите идеи или да добиете информации за нашите[...]
Nov 15 2016 – Apr 29 2017 all-day
Македонски Модел на Обединети Нации @ YMCA Bitola
Модел Обединети Нации е проект кој претставува симулација на една конференција на Организацијата на Обединетите Нации (ООН), а го имплементира Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Мировниот Корпус во Македонија. Покрај самата конференција[...]
Jan 1 – Dec 31 all-day
CLUBS of GLOW & YMLP campers @ Macedonia (FYROM)
The mission of the GLOW and YMLP Youth Development Progrаm is to develop the inherent potential found in the young women and men of Macedonia by providing them with the skills and knowledge necessary to become active leaders in their communities.[...]
Активности на ОУ „Елпида Караманди“ – Битола @ ОУ „Елпида Караманди“ – Битола
Jan 1 – Jun 1 all-day
Активности на ОУ „Елпида Караманди“ – Битола @ ОУ „Елпида Караманди“ – Битола
Детска организација Детската организација при ОУ „Елпида Караманди” – Битола, во периодот март/април со менторска поддршка на стручниот тим успешно реализираше две дебати на тема „Дискриминација”. Првата дебата се одржа на 24.03.2017 на тема „Дискриминaцијa[...]
Активности на СОУ „Јосип Б.Тито“ – Битола @ СОУ „Јосип Б.Тито“ – Битола
Jan 1 – Jun 1 all-day
Активности на СОУ „Јосип Б.Тито“ – Битола @ СОУ „Јосип Б.Тито“ – Битола
Младински актив Оваа организација е една од најактивните младински организации која успешно го спроведува моделот на детски права, со сите предизвици. Првата дебата се реализираше на 17.03.2017 на тема „Говор на омраза во социјалните медиуми[...]
Движење против говор на омраза
ИМКА Битола од 2016 година е дел од Националниот Комитет против говор на омраза, кој е дел од Движењето против говорот на омраза, кое всушност претставува младинска кампања на Советот на Европа и се бори[...]
Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија @ YMCA Bitola
И во текот на целата 2017 година ја продолжуваме соработката со Коалицијата на младински организации СЕГА за проектот кој опфаќа активности во насока на поддршка на децата и младите во полето на нивно учество во[...]
Jan 2 – Dec 29 all-day
Volunteer EVS in Macedonia at YMCA Bitola! @ YMCA Bitola
Membership and volunteering is the most common way for those interested to join the YMCA Bitola. We offer participation in volonteer service, visit training camps, participation in other activities and other opportunities. EVS (European Voluntary[...]
Jan 2 – Dec 29 all-day
Волонтирај ЕВС во Европа! @ YMCA Bitola
ИМКА Битола ти нуди можност за волонтирање во Европа! ЕВС (Европски Волонтерски Сервис) е програма од Еразмус+ програмата на Европска Унија, која им овозможува на млади помеѓу 17-30 години да волонтираат во странство од 2-12[...]
YMCA EUROPE Training Course “LEADERSHIP ACADEMY”
The training course is aimed at training Board members (or potential and promising young leaders) who will be able to work in local, National and International contexts as well. As new generations of leaders are[...]
Apr 1 – Apr 15 all-day
Vacancy for EVS volunteer from The Netherlands @ YMCA Bitola
Project name: “Green cycle”. Placements: 1. Location: Bitola, Macedonia Host organization: YMCA Bitola, PIC no: 945909275 Sending Organization: Stichting ‘De Olde Vechte’. Foundation, Kvk number: 41022419. Start of service: 01/09/2017. End of service: 31/08/2018. Deadline[...]
Apr 1 @ 08:00 – May 14 @ 23:59
Open call for applications for campers at GLOW & YMLP camps! @ Begova Korija (Shula Mina)
ATTENTION YOUTH OF MACEDONIA! Camper applications for Girls Leading Our World (GLOW) and Young Men’s Leadership Project (YMLP)​ are OPEN! If you are a young woman or man entering your 1st, 2nd, 3rd, or 4th[...]
Apr 4 – Apr 15 all-day
Vacancy for EVS volunteer from Italy @ YMCA Bitola
Project name: “Mozaic”. Placements: 1. Location: Bitola, Macedonia Host organization: YMCA Bitola, PIC no: 945909275 Sending Organization: Comitato d’Intesa tra le associazioni volontaristiche della Provincia di Belluno (Comitato d’Intesa), PIC: 939966764 Start of service: 01/09/2017.[...]
Camp GLOW & YMLP info sessions all over Macedonia!
Visit the session in your town and learn more about the possibilities these camps offer you. Ask questions, share your previous experiences, meet new friends! 4/12, Skopje: American Corner Skopje, 18:30 4/13, Gostivar: Municipality, 18:00[...]
Jun 12 – Jun 18 all-day
Training course in Romania: DO it for the youth! @ Fundatia ADV (Alaturi de Voi)
Call for Erasmus + training course in Romania: DO it for the youth! – Organizational Development starting from the grassroots! There are 9 partners in this project from Romania, UK, Poland, Slovenia, Bulgaria, Turkey, Portugal[...]
Open call for team leader and participants for youth exchange "Natural", The Netherlands @ Buitendoor campsite
“Natural” is about reconnecting to yourself through nature and broadening your environmental awareness. During 2 weeks you will join a journey leading back to the basics. You will: live, learn and cook outdoor create your[...]
Обука за обучувачи @ TCC Grand Plaza Skopje
Jul 3 – Jul 5 all-day
Обука за обучувачи @ TCC Grand Plaza Skopje
Ресурсниот центар на ТАКСО воден од Македонски центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Македонската канцеларија на проектот ТАКСО во периодот 3-5 јули 2017 организираат обука на тема „Обука за обучувачи“. Обуката има за цел да[...]
Конференција: Филантропијата на Западен Балкан и Турција @ Belgrade
Регионалната канцеларија на ТАКСО ја организира регионалната конференција „Направи за да успее: Филантропијата на Западен Балкан и Турција“ од 4-6 јули во Белград, Србија. Целта на конференцијата е да се споделат позитивни искуства и да[...]
Girls Leading Our World (GLOW) @ Begova Korija (Shula Mina)
Jul 22 – Jul 29 all-day
Girls Leading Our World (GLOW) @ Begova Korija (Shula Mina)
The mission of the GLOW and YMLP Youth Development Progrаm is to develop the inherent potential found in the young women and men of Macedonia by providing them with the skills and knowledge necessary to become active leaders in their communities.[...]
Young Men’s Leadership Project (YMLP) @ Begova Korija (Shula Mina)
Aug 5 – Aug 12 all-day
Young Men's Leadership Project (YMLP) @ Begova Korija (Shula Mina)
The mission of the GLOW and YMLP Youth Development Progrаm is to develop the inherent potential found in the young women and men of Macedonia by providing them with the skills and knowledge necessary to become active leaders in their communities.[...]
Aug 28 – Sep 3 all-day
Common Standards of YMCA Camps Management and Training, Finland @ Harva Camp Island
This project is a part of wider and long-term international cooperation coordinated by YMCA Europe. It’s called “YMCA Camps in Europe “. Objectives of the project: – Strengthening regular cooperation between the associations with a[...]
Саем за волонтеризам 2017 @ Технички факултет - Битола
Oct 2 @ 12:00 – 15:00
Саем за волонтеризам 2017 @ Технички факултет - Битола
Американското Катче Битола и Амбасадата на САД во Македонија по трет пат го организираат Саемот за Волонтеризам 2017, на 2-ри Октомври (понеделник) од 12:00 часот до 15:00 часот на Техничкиот Факултет – Битола. Саемот е[...]
Oct 10 – Oct 23 all-day
GLOW & YMLP Clubs Service Project Grant  Fall/Winter 2017 @ YMCA Bitola
After the end of Camp GLOW and YMLP Camp comes the best part of the year – forming GLOW and YMLP clubs and implementing community service projects in home communities of camp alumni. For the first time[...]
GLOW & YMLP camps recognition ceremony with corporate partners
This is the fourth year in a row we organize the GLOW and YMLP camps recognition ceremony where we invite about fifty corporate social partners to join and share our story of camps. During the[...]
Отворен повик за волонтирање на летниот авантуристички камп во Greenhill YMCA @ National Centre Greenhil YMCA
Одлична можност за волонтирање на авантуристички камп во Северна Ирска. Заинтересираните апликанти треба да се искусни камп лидери, кои поминале низ некој од камповите на ИМКА Битола – GLOW или YMLP камповите. Должина на волонтирање: 1[...]
Dec 1 2017 – Sep 30 2018 all-day
Open call for EVS volunteers (from Germany and Spain) at YMCA Bitola @ YMCA Bitola
YMCA Bitola has approved project for three EVS volunteers (1 from Germany and 2 from Spain). Open call to all 17-30 aged youth from Germany and Spain interested to do 10 months volunteering at YMCA Bitola[...]
Dec 15 2017 – Mar 31 2018 all-day
Annual Community Fundraising Drive for GLOW & YMLP Camps @ YMCA Bitola
Crowd funding campaign link: http://bit.ly/glow-ymlp Macedonia is a small country with big potential. In this young country coping with long-standing ethnic and economic divisions, opportunities are limited for the youth of Macedonia. The young people[...]
GLOW & YMLP Impact Summit @ Nova International Schools
Dec 16 @ 11:00 – 16:00
GLOW & YMLP Impact Summit @ Nova International Schools
It is an one day event in which GLOW and YMLP clubs leaders come together and share their positive practices in working on service projects back in their own communities. The goal of the event is[...]
Open Call for Applications for Camp GLOW & YMLP 2018 Staff
The GLOW and YMLP 2018 leadership teams would like to announce the OPEN CALL for staff applications! We need 68 smart, skilled, and savvy volunteers to join us in the roles of: Facilitators. 20 people coming from the[...]
Отворен повик за краткорочен ЕВС проект „Wider Horizon“ во Холандија @ Olde Vechte Foundation
Wider Horizon е краткорочен ЕВС (Европски Волонтерски Сервис – програма од Еразмус+ на Европска Унија) проект кој е организиран од страна на Олде Вехте фондацијата, во Омен, Холандија. Проектот е поделен на два дела: – [...]