Calendar


Jan 2 2006 @ 09:00 – Dec 29 2017 @ 15:00
Отворени часови / Open hours @ YMCA Bitola
Работните часови на канцеларијата се од понеделник до петок од 9.00 до 15.00 часот. Ако сте заинтересирани или пак имате прашања за учество во нашите активности, да споделите идеи или да добиете информации за нашите[...]
Nov 15 2016 – Apr 29 2017 all-day
Македонски Модел на Обединети Нации @ YMCA Bitola
Модел Обединети Нации е проект кој претставува симулација на една конференција на Организацијата на Обединетите Нации (ООН), а го имплементира Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Мировниот Корпус во Македонија. Покрај самата конференција[...]
Dec 21 2016 – Feb 28 2017 all-day
First annual community fundraising drive for GLOW & YMLP Camps @ YMCA Bitola
Crowd funding campaign link: https://igg.me/at/qzv75m4-xk4 Macedonia is a small country with big potential. In this young country coping with long-standing ethnic and economic divisions, opportunities are limited for the youth of Macedonia. The young people[...]
Jan 1 – Dec 31 all-day
CLUBS of GLOW & YMLP campers
GLOW and YMLP Clubs are long-standing youth-led Clubs housed in diverse communities around Macedonia. The Clubs around the country provide an opportunity for young men and women to become leaders in their communities. These youth[...]
Активности на ОУ „Елпида Караманди“ – Битола @ ОУ „Елпида Караманди“ – Битола
Jan 1 – Jun 1 all-day
Активности на ОУ „Елпида Караманди“ – Битола @ ОУ „Елпида Караманди“ – Битола
Детска организација Детската организација при ОУ „Елпида Караманди” – Битола, во периодот март/април со менторска поддршка на стручниот тим успешно реализираше две дебати на тема „Дискриминација”. Првата дебата се одржа на 24.03.2017 на тема „Дискриминaцијa[...]
Активности на СОУ „Јосип Б.Тито“ – Битола @ СОУ „Јосип Б.Тито“ – Битола
Jan 1 – Jun 1 all-day
Активности на СОУ „Јосип Б.Тито“ – Битола @ СОУ „Јосип Б.Тито“ – Битола
Младински актив Оваа организација е една од најактивните младински организации која успешно го спроведува моделот на детски права, со сите предизвици. Првата дебата се реализираше на 17.03.2017 на тема „Говор на омраза во социјалните медиуми[...]
Движење против говор на омраза
ИМКА Битола од 2016 година е дел од Националниот Комитет против говор на омраза, кој е дел од Движењето против говорот на омраза, кое всушност претставува младинска кампања на Советот на Европа и се бори[...]
Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија @ YMCA Bitola
И во текот на целата 2017 година ја продолжуваме соработката со Коалицијата на младински организации СЕГА за проектот кој опфаќа активности во насока на поддршка на децата и младите во полето на нивно учество во[...]
Jan 2 – Dec 29 all-day
Volunteer EVS in Macedonia at YMCA Bitola! @ YMCA Bitola
Membership and volunteering is the most common way for those interested to join the YMCA Bitola. We offer participation in volontirski service, visit training camps, participation in other activities and other opportunities. EVS (European Voluntary[...]
Волонтирај ЕВС во Европа преку ИМКА Битола! @ YMCA Bitola
ИМКА Битола ти нуди можност за волонтирање во Европа! ЕВС (Европски Волонтерски Сервис) е програма од Еразмус+ програмата на Европска Унија, која им овозможува на млади помеѓу 17-30 години да волонтираат во странство од 2-12[...]
Open Call for Camp GLOW & YMLP Staff 2017
The GLOW and YMLP 2017 leadership teams would like to announce the OPEN CALL for staff applications! We need 67 smart, skilled, and savvy volunteers to join us in the roles of: Facilitators. 18 people coming from the[...]
„Агенти за промени“ – регрутација 2017/18  Open call for Change Agents 2017/18 @ YMCA Bitola
Што претставува програмата „Агенти за промени“? Интернационална програма во траење од две години организирана од страна на ИМКА Свет, која има за цел да оспособи млади лидери од целиот свет со најразлични вештини, со цел[...]
Mar 1 – Jul 3 all-day
Wider Horizon- Краткорочен ЕВС во Холандија @ Олде Вехте Фондација
Wider Horizon е краткорочен ЕВС (Европски Волонтерски Сервис – програма од Еразмус+ на Европска Унија) проект кој е организиран од страна на Олде Вехте фондацијата, во Омен, Холандија. Проектот е поделен на два дела: – [...]
YMCA EUROPE TRAINING COURSE “LEADERSHIP ACADEMY”
The training course is aimed at training Board members (or potential and promising young leaders) who will be able to work in local, National and International contexts as well. As new generations of leaders are[...]
Apr 1 – Apr 15 all-day
Vacancy for EVS volunteer from The Netherlands @ YMCA Bitola
Project name: “Green cycle”. Placements: 1. Location: Bitola, Macedonia Host organization: YMCA Bitola, PIC no: 945909275 Sending Organization: Stichting ‘De Olde Vechte’. Foundation, Kvk number: 41022419. Start of service: 01/09/2017. End of service: 31/08/2018. Deadline[...]
Apr 1 @ 08:00 – May 14 @ 23:59
Open call for applications for campers at GLOW & YMLP camps! @ Begova Korija (Shula Mina)
ATTENTION YOUTH OF MACEDONIA! Camper applications for Girls Leading Our World (GLOW) and Young Men’s Leadership Project (YMLP)​ are OPEN! If you are a young woman or man entering your 1st, 2nd, 3rd, or 4th[...]
Apr 4 – Apr 15 all-day
Vacancy for EVS volunteer from Italy @ YMCA Bitola
Project name: “Mozaic”. Placements: 1. Location: Bitola, Macedonia Host organization: YMCA Bitola, PIC no: 945909275 Sending Organization: Comitato d’Intesa tra le associazioni volontaristiche della Provincia di Belluno (Comitato d’Intesa), PIC: 939966764 Start of service: 01/09/2017.[...]
GLOW & YMLP info sessions all over Macedonia!
Visit the session in your town and learn more about the possibilities these camps offer you. Ask questions, share your previous experiences, meet new friends! 4/12, Skopje: American Corner Skopje, 18:30 4/13, Gostivar: Municipality, 18:00[...]
Jun 12 – Jun 18 all-day
Training course in Romania: DO it for the youth! @ Fundatia ADV (Alaturi de Voi)
Call for Erasmus + training course in Romania: DO it for the youth! – Organizational Development starting from the grassroots! There are 9 partners in this project from Romania, UK, Poland, Slovenia, Bulgaria, Turkey, Portugal[...]
Open call for team leader and participants for youth exchange "Natural", The Netherlands @ Buitendoor campsite
“Natural” is about reconnecting to yourself through nature and broadening your environmental awareness. During 2 weeks you will join a journey leading back to the basics. You will: live, learn and cook outdoor create your[...]
Обука за обучувачи @ TCC Grand Plaza Skopje
Jul 3 – Jul 5 all-day
Обука за обучувачи @ TCC Grand Plaza Skopje
Ресурсниот центар на ТАКСО воден од Македонски центар за меѓународна соработка и Македонската канцеларија на проектот ТАКСО во периодот 3-5 јули 2017 организираат обука на тема „Обука за обучувачи“. Обуката има за цел да им[...]
Конференција: Направи за да успее: Филантропијата на Западен Балкан и Турција @ Belgrade
Регионалната канцеларија на ТАКСО ја организира регионалната конференција Направи за да успее: Филантропијата на Западен Балкан и Турција од 4-6 јули во Белград, Србија. На конференцијата ќе учествуваат околу 70 граѓански организации и активни претставници[...]
Girls Leading Our World (GLOW) @ Begova Korija (Shula Mina)
Jul 22 – Jul 29 all-day
Girls Leading Our World (GLOW) @ Begova Korija (Shula Mina)
GLOW – Girls Leading Our World – is a eight-day, multi-cultural camp for 80 girls to promote leadership, friendship, and self-confidence. GLOW is implemented by the Youth Association YMCA Bitola in partnership Peace Corps Macedonia[...]
Young Men Leadership Project (YMLP) @ Begova Korija (Shula Mina)
Aug 5 – Aug 12 all-day
Young Men Leadership Project (YMLP) @ Begova Korija (Shula Mina)
YMLP – Young Men’s Leadership Project is a eight-day, multi-cultural camp for 80 boys that promotes leadership, civic engagement, and friendship. YMLP is implemented by the Youth Association YMCA Bitola in partnership Peace Corps Macedonia and[...]
Aug 28 – Sep 3 all-day
Common Standards of YMCA Camps Management and Training, Finland @ Harva Camp Island
This project is a part of wider and long-term international cooperation coordinated by YMCA Europe. It’s called “YMCA Camps in Europe “. The organizational team is reminding you the essential information, which will keep you[...]
GLOW & YMLP camps recognition ceremony with corporate partners
This is the fourth year in a row we organize the GLOW and YMLP camps recognition ceremony where we invite about fifty corporate social partners to join and share our story of camps. During the[...]
GLOW & YMLP Impact Summit @ Nova International Schools
Dec 23 all-day
GLOW & YMLP Impact Summit @ Nova International Schools
It is an one day event in which the campers and GLOW and YMLP clubs leaders come together and share their positive practices in working on service projects back in their own communities. The goal[...]